«23 έως 24 αγώνες με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα»

Σημαντική χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα, σε σχέση με την αντιμετώπιση του προβλήματος των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων στην Κύπρο, ο αντιπρόεδρος ΟΥΕΦΑ και επίτιμος πρόεδρος της ΚΟΠ Μάριος Λευκαρίτης.

Μιλώντας στο τρίτο, ο κύριος Λευκαρίτης επεσήμανε ότι η ΚΟΠ, που θα εξετάσει το θέμα σε αποψινή συνεδρία, είναι υποχρεωμένη, να υιοθετήσει ένα αυστηρό πειθαρχικό κώδικα για τις εμπλεκόμενες ομάδες, που θα ικανοποιεί την ΟΥΕΦΑ και θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.

Επεσήμανε επίσης ότι, σύμφωνα με  την ΟΥΕΦΑ, ανέρχονται στους 23 έως 24 οι ποδοσφαιρικοί αγώνες,  στους οποίους έχει παρατηρηθεί ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα την φετινή και την περσινή περίοδο.

CYTAVISION - Live Sports

Ο κύριος Λευκαρίτης ανέφερε επίσης ότι η αστυνομία, στην οποία παραπέμπονται οι σχετικοί φάκελοι από την ΚΟΠ, φαίνεται να έχει αδυναμία να διερευνήσει τις υποθέσεις, με αποτέλεσμα ο υπουργός δικαιοσύνης να ετοιμάζεται να καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου ανέφερε ότι για την ετοιμασία του νομοσχεδίου μελετήθηκαν νομοθεσίες άλλων χωρών με στόχο να δημιουργηθεί ένα αυστηρό νομικό πλαίσιο που να καθιστά την χειραγώγηση των ποδοσφαιρικών αγώνων ποινικό αδίκημα.