ΑΕΚ: Έστειλε πολύ ηχηρά μηνύματα!

Ήταν η πρώτη φορά που η ΑΕΚ της φετινής χρονιάς σημειώνει τρεις στη σειρά νίκες, σε Κύπρο και Ευρώπη, ήταν ταυτόχρονα και η τρίτη φετινή της νίκη, που είχε και κάποια ρεκόρ...

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Το τρία σε ένα πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου η πρωταθλήτρια ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος καλαθόσφαιρας. Ήταν η αναμέτρηση που έγινε στο «Κίτιον», στην οποία η ομάδα του Λίνου Γαβριήλ συνέτριψε τον Απόλλωνα με 96-44.

Ήταν η πρώτη φορά που η ΑΕΚ της φετινής χρονιάς σημειώνει τρεις στη σειρά νίκες, σε Κύπρο και Ευρώπη, ήταν ταυτόχρονα και η τρίτη φετινή της νίκη, που είχε και κάποια ρεκόρ. Είναι το παιχνίδι που τελείωσε με τη μεγαλύτερη διαφορά (52 πόντοι), η ΑΕΚ έγινε η ομάδα που σκόραρε τους περισσότερους πόντους σε ένα παιχνίδι και που ταυτόχρονα δέχθηκε και τους λιγότερους.

Τα ρεκόρ, όμως, είναι μόνο για τις εντυπώσεις και τα στατιστικά. Διότι η ουσία είναι άλλη για την ΑΕΚ: H πιστοποίηση ότι βρίσκει για τα καλά τους ρυθμούς της, την ίδια στιγμή που πλέον στη σκέψη όλων στην ομάδα, δεν υπάρχει κάτι άλλο εκτός από το παιχνίδι της Τετάρτης με τη Κλουζ. Είναι το παιχνίδι που θα γίνει στο «Κίτιον», για την τελευταία αγωνιστική στη φάση των ομίλων στο FIBA Europe Cup.

Για την ΑΕΚ, ο απολογισμός της μίας μόλις νίκης στα πέντε παιχνίδια δεν της αφήνει άλλην επιλογή πλην της νίκης πάνω στους Ρουμάνους. Μόνο έτσι θα μπορεί να ελπίζει ότι θα βρεθεί μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων ομάδων μέσα από όλους τους ομίλους, για να πάρει ένα από τα εισιτήρια για την επόμενη φάση… Εννοείται ότι η ομάδα, κατέρχεται στο παιχνίδι της Τετάρτης με ανεβασμένη τη ψυχολογία μετά την εμφαντική νίκη πάνω στον Απόλλωνα!