ΑΕΚ: Η πικρία, η ατυχία και το απίστευτο… ρεκόρ

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Η μπάλα έχει πολλά… ποδάρια έλεγε κάποτε ο Λάκης Παπαϊωάννου, μεγάλος άσος του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, που για ένα διάστημα είχε αγωνισθεί και στο ΑΠΟΕΛ. Αυτό το έμαθαν πολύ καλά πλέον στη Λάρνακα και συγκεκριμένα στην καλαθοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ τώρα που η πορεία στην Ευρώπη έλαβε τέλος.

Η πρασινοκίτρινη ομάδα, από την ιστορική πορεία της περσινής χρονιάς, βρέθηκε φέτος εκτός Ευρώπης, στόχος που ήταν το “μεγάλο στοίχημα” στο ξεκίνημα της χρονιάς.

CYTAVISION - Live Sports

Σίγουρα υπάρχει πικρία για αυτό που έγινε (πρόωρος αποκλεισμός) ή που δεν έγινε (επίτευξη στόχου).

Μένοντας όμως στον αποκλεισμό από το FIBA Europe cup, εδώ και αν φάνηκαν τα… ποδάρια της μπάλας! Πόσα παιχνίδια ήταν που χάθηκαν στα σημεία; Τόσα, που αν έστω και σε ένα η δυο, να γύριζε η τύχη και αυτήν τη στιγμή στη Λάρνακα θα ετοιμάζονταν για την Ευρωπαϊκή τους συνέχεια!

Ο Λίνος Γαβριήλ έβγαλε μιαν πικρία στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με την Κλουζ. Δεν ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που χάρηκαν (όπως είπε) αλλά είναι κρίμα να χαίρονται κάποιοι, ειδικά σε μιαν εποχή που το τόσο ταλαιπωρημένο (και άδικα) άθλημα της καλαθόσφαιρας μας, προσπαθεί να ανέβει. Μια ακόμη διεθνής διάκριση, θα το ανέβαζε ακόμη περισσότερο.

Τέλος, αφήνουμε το μοναδικό ρεκόρ που μάλλον… πέτυχε η ΑΕΚ. Ίσως ποτέ στο παρελθόν των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων στην καλαθόσφαιρα, μια ομάδα να μην έχει αποκλειστεί από την ίδια σε δυο διαφορετικές διοργανώσεις στην ίδια χρονιά!

Διότι ήταν η Κλουζ που επί της ουσίας έβαλε ταφόπλακα στην προσπάθεια της ΑΕΚ, μετά το παιχνίδι της Τετάρτης. Έστω και αν ήταν σε παιχνίδι ομίλου. Θυμίζουμε ότι η Κλουζ, ήταν η ομάδα που απέκλεισε τους πρασινοκίτρινους και από το Basketball champions league…