ΑΕΛ: Γερό τεστ για τη δυναμικότητά της

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με βάση και τα νέα βαθμολογικά δεδομένα, η ΑΕΛ είναι με την πλάτη στον τοίχο. Έπεσε στην 5η θέση και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να φθάσει σε εκείνο το σκαλοπάτι της βαθμολογίας που θα τις δίνει ελπίδες για την εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Η αποψινή έξοδος στο ΓΣΠ με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ, αποτελεί γερό τεστ για τις δυνατότητές της, οπότε θα δείξει αν θα μπορέσει ν’ αντεπιτεθεί προλαβαίνοντας να επανέλθει δυναμικά στον στόχο.

Φυσικά και δεν τελειώνει τίποτε με το αποψινό παιχνίδι και είναι σίγουρο, πως όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, στη συνέχεια θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις οι γαλαζοκίτρινοι για να πάρουν όσο γίνεται περισσότερους βαθμούς. Το βράδυ θα έχουν απέναντί τους τον ΑΠΟΕΛ που θα κυνηγήσει τους βαθμούς για να εδραιωθεί στην κορυφή.

CYTAVISION - Live Sports

Είναι όμως και για την ΑΕΛ μια καλή ευκαιρία να δείξει πως έχει τα κότσια να πάρει βαθμό ή βαθμούς για να παραμείνει σε τροχιά ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Δεν είναι και η πιο εύκολη αποστολή. Με τον ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία η ομάδα κατά ένα παράδοξο τρόπο χάνει τον αγωνιστικό προσανατολισμό της. Το είδαμε και πριν μερικές εβδομάδες, όταν με κατεβασμένα τα χέρια έχασε με 0-3.

Με τον Διονύση Διονυσίου αυτή τη φορά, η ΑΕΛ θα προσπαθήσει για την έκπληξη, αλλά για να τα καταφέρει θα χρειαστεί καλή τακτική, τρέξιμο και τύχη. Η αποστολή είναι δύσκολη, όμως οι γαλαζοκίτρινοι λόγω του ότι είναι αουτσάιντερ έχουν ένα παραπάνω κίνητρο για να προσπαθήσουν ώστε να καρπωθούν βαθμό ή βαθμούς. Να αποδείξουν εν τέλει πως στα εναπομείναντα παιχνίδια έχουν τα κότσια ν’ αντεπιτεθούν.

Ο Σοάρες προπονήθηκε το τελευταίο διήμερο, όμως είναι άγνωστο αν τελικά ο προπονητής του θα τον ρίξει στο παιχνίδι ή θα τον προφυλάξει. Αν δεν μπορέσει, θα προτιμήσει κάποιον άλλον, αν και χωρίς τον μέσο από το Πράσινο Ακρωτήρι ο ανασταλτικός μηχανισμός χάνει πολύ από την αποτελεσματικότητά του.