«Ακόμη απέχουμε από το σημείο που θέλουμε να φτάσουμε…»

88

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, Αντρέας Δημητρίου, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport FM, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων την επόμενη μέρα, την επιθετική γραμμή και το περιστατικό με τον Ρουσιά και τον Κάρβερ.

Το αρχικό του σχόλιο: «Υπάρχει ικανοποίηση για αυτή τη νίκη σε ένα ντέρμπι απέναντι σε μια καλή ομάδα και ικανοποίηση γιατί η ομάδα αντέδρασε μετά την ήττα από τον Απόλλωνα. Επίσης, για εμάς είναι σημαντικό που η ομάδα έστω και αργοπορημένα κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και πάνω σε αυτό το κομμάτι έγινε αρκετή δουλειά στις προπονήσεις, για την αμυντική λειτουργία ομαδικά και ατομικά. Θέλαμε να δούμε την ομάδα να κτίσει στην εμφάνιση της προηγούμενης αγωνιστικής και είναι κάτι που είδαμε. Κάναμε ένα ακόμη βήμα. Όσο η ομάδα αποκτά συνοχή και ομοιογένεια, θα γίνεται καλύτερη. Όλοι στην Ομόνοια αναγνωρίζουν πως οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες. Τονίζουμε με έμφαση πως ακόμη απέχουμε από το σημείο που θέλουμε να φτάσουμε» και συνέχισε λέγοντας:

«Ξέρουμε πολύ καλά πως δεν μπορούμε να πατήσουμε ένα κουμπί και να βρεθούμε από τη μια μέρα στην άλλη εκεί που θέλουμε. Η πραγματικότητα στην Ομόνοια είναι διαφορετική από άλλες ομάδες. Θέλουμε να κάνουμε στέρεα βήματα. Χρειάζεται χρόνος για να φθάσουμε εκεί που θέλουμε. Θέλουμε να φτιάξουμε βασικό κορμό στην ομάδα και να βάλουμε τις βάσεις για τη συνέχεια. Είναι σημαντικό κάθε αγωνιστική να προσθέτουμε πράγματα στην ομάδα και να βελτιωνόμαστε. Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να δουλέψουμε. Είναι επίσης σημαντικό να έχουμε ισορροπία. Η ομάδα χρειάζεται συνέπεια και στα αποτελέσματα της, πέραν από την βελτίωση και την εικόνα της. Η Νέα Σαλαμίνα είναι μια ομάδα με φιλοδοξίες και θα πρέπει να δείξουμε συνέπεια και να καταφέρουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς σε αυτό το παιχνίδι».

Για την επιθετική γραμμή: «Η Ομόνοια από φύση της είναι ομάδα επιθετική και είναι κάτι που θέλουμε να ενισχύσουμε. Είναι θετικό το ότι σκοράραμε σε όλα τα παιχνίδια μας. Όπως σημείωσα και πριν είναι σημαντικό και μηδέν στην άμυνα».

Αναφορικά με το ανέβασμα κάποιων ποδοσφαιριστών: «Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν παίκτες κλειδιά που είναι ικανοί να τραβήξουν μια ομάδα τις πλάτες τους. Έχουμε και εμείς αυτούς τους παίκτες. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως δίνουμε έμφαση στην ομαδική λειτουργία. Είναι αλήθεια πως υπάρχουν παίκτες που με μια κίνηση μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας. Έχουμε αυτούς τους παίκτες και θα τους χρειαστεί η ομάδα, ιδιαίτερα στα δύσκολα και σε μέρες που δεν θα τους βγει κάτι. Επαναλαμβάνω πως για εμάς το σημαντικό είναι η λέξη ομάδα».

Σοϊλέδης και Τουρέ: «Ο Άρης Σοϊλέδης ζήτησε αλλαγή αλλά δεν φαίνεται αν αντιμετωπίζει κάτι ιδιαίτερο. Θα το δούμε στην απογευματινή προπόνηση, όπως και για τον Τουρέ».

Για το περιστατικό με τον Ρουσιά: «Σχετικά με το θέμα του Ονησίφορου δεν χρειάζεται να το συζητάμε. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Αυτό θα το λύσουμε οικογενειακά. Υπάρχει ένα αυθεντικό οικογενειακό κλίμα. Σαν ομάδα στα δύσκολα και στις χαρές. Περιστατικά σαν αυτά είναι στην καθημερινότητα του ποδοσφαίρου».