ΑΠΟΕΛ, από την καλή κι από την ανάποδη

ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΤΙΧΗΣ)

Δεν χωράει αμφιβολία πως είναι πολύ σημαντική στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ η πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ομάδες από πολύ μεγάλα πρωταθλήματα, με πολλαπλάσια υψηλότερο προϋπολογισμό, δεν θα συνεχίσουν στη διοργάνωση. Ο ΑΠΟΕΛ έγινε η πρώτη ομάδα από την Κύπρο με πρόκριση σε επόμενη φάση των ομίλων και των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αξίζουν λοιπόν συγχαρητήρια στους γαλαζοκίτρινους που εκπροσωπούν επάξια το ποδόσφαιρό μας.

Η εμφάνιση όμως στο Καζακστάν δημιούργησε προβληματισμό αφού δεν ήταν ανάλογη των δυνατοτήτων της ομάδας. Έγιναν σοβαρά λάθη τα οποία έφεραν την ήττα σε ένα παιγνίδι το οποίο ξεκίνησε ιδανικά για τον ΑΠΟΕΛ. Είναι αρκετά καλή ομάδα η Αστάνα, αλλά ο Θρύλος το βράδυ της Πέμπτης δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του 90λεπτου.

CYTAVISION - Live Sports

Έχασε από τα δικά του σοβαρά λάθη από μια ομάδα η οποία ήταν πιο σοβαρή και πολύ πιο αποφασιστική. Το στοιχείο που δημιουργεί προβληματισμό έγκειται στο ότι δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που προκύπτουν τόσα πολλά και σοβαρά λάθη σ’ ένα παιχνίδι.

Δεν γίνεται ένας επαγγελματίας και έμπειρος παίκτης σαν τον Αστίθ σε διάστημα έξι ημερών να κάνει τραγικά λάθη σε δύο συνεχόμενα πολύ σημαντικά παιχνίδια. Υπενθυμίζουμε ότι στο παρά πέντε του ντέρμπι με την ΑΕΛ στο Τσίρειο το περασμένο Σάββατο είχε κάνει πέναλτι σε μια επιπόλαιη, ανόητη και αχρείαστη ενέργεια, καταδικάζοντας τον ΑΠΟΕΛ στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

Απίστευτο για τέτοιο επίπεδο ήταν και το λάθος του Βάτερμαν στο πρώτο γκολ των Καζάκων, ενώ και στο δεύτερο ο Μοράις άφησε την μπάλα να περάσει ενώ μπορούσε να την απομακρύνει. Στη συνέχεια της φάσης και ο Καρλάο δεν λειτούργησε αναλόγως της ποιότητάς του.

Το θέμα είναι ότι η συχνότητα εμφάνισης σοβαρών λαθών είναι μεγάλη και γενικά η αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να ήταν. Απαιτείται μεγαλύτερη σοβαρότητα και συγκέντρωση στο παιχνίδι για να μη γίνονται τόσα πολλά λάθη που στοιχίζουν.

Επιβάλλεται να γίνει έγκαιρος προγραμματισμός για την ουσιαστική ενίσχυση της ομάδας στη μετεγγραφική περίοδο Ιανουαρίου σε 2-3 θέσεις που φαίνεται να μην υπάρχουν ποιοτικές λύσεις. Οι νέες ευρωπαϊκές επιτυχίες δίνουν στη διοίκηση την οικονομική δυνατότητα να διορθώσει κάποιες από τις αδυναμίες με περαιτέρω ενίσχυση, ενόψει των πολύ πιο δύσκολων αγωνιστικών υποχρεώσεων σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ.

Ένας ποιοτικός κεντρικός αμυντικός της κλάσης του Καρλάο και ένας ποιοτικός ανασταλτικός μέσος υψηλού επιπέδου θα βοηθήσουν τα μέγιστα στη βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας. Από εκεί και πέρα λέχθηκαν πολλά για την ανάγκη ενίσχυσης με έναν γρήγορο περιφερειακό επιθετικό.