ΑΠΟΕΛ: Η… μετάφραση για τον Πιέρο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Πιέρος Σωτηρίου είναι αναμφιβόλως η πιο αξιόπιστη λύση του ΑΠΟΕΛ στο σκοράρισμα. Το αποδεικνύουν τα γκολ που σημείωσε στο τρέχον πρωτάθλημα. Χθες, πέτυχε το 17ο τέρμα του και οι γαλαζοκίτρινοι απέδρασαν με το στενό 1-0 από την έδρα της Ανόρθωσης. Νίκη-χρυσάφι για την ομάδα του, που τη διατηρεί σε θέση ισχύος σε σχέση με τους διώκτες της.

Ποια, όμως, η στατιστική αξία των τερμάτων του Κύπριου διεθνή στράικερ; Βρήκαμε την απάντηση στο ερώτημα και μάλιστα, καταλήξαμε στο εξής συμπέρασμα: Σκοράρει ο Σωτηρίου, νικά ο ΑΠΟΕΛ. Αυτός ο κανόνας ίσχυσε δέκα στις 11 φορές. Η μοναδική εξαίρεσή του ήταν το 1-1 με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ. Ακόμα και εκεί, όμως, γλίτωσε την ομάδα του από ήττα, ισοφαρίζοντας στο 76ο λεπτό.

CYTAVISION - Live Sports

Όσο για το πώς μεταφράζονται σε βαθμούς τα τέρματά του; Ακολουθούν αυτά που είχαν καθοριστική σημασία: Πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ στο 4-0 επί της Νέας Σαλαμίνας, τα δύο στο 2-0 επί του Εθνικού, το πρώτο και το δεύτερο στο 4-1 με την Καρμιώτισσα, το δεύτερο και το τρίτο στο 4-1 με την Ομόνοια, το πρώτο, το δεύτερο και το τέταρτο στο 5-0 επί του Άρη και το μοναδικό χθες με την Ανόρθωση.

Έξι ματς επί τρεις βαθμοί ίσον 18, συν η ισοπαλία με την ΑΕΚ. Μπορεί να ειπωθεί, λοιπόν, ότι οι πρωτοπόροι τού οφείλουν τους 19 από τους 65 βαθμούς τους! Τι άλλο να γραφτεί, για να αποτυπωθεί η μεγάλη συμβολή του Σωτηρίου στην πορεία τίτλου που πραγματοποιεί ο ΑΠΟΕΛ; Ρητορικό το ερώτημα…