Αποκάλυψη: «Με κακοποιούσε ο προπονητής κάθε μέρα για 4 χρόνια»

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τον άλλοτε άσο των Λίβερπουλ και Τότεναμ, αλλά και πρώην διεθνή με την εθνική ομάδα της Αγγλίας, Πολ Στιούαρτ! Μιλά ανοιχτά για τη σεξουαλική παρενόχληση που δεχόταν ως παιδί και τη διαφυγή του στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά επί 15 συναπτά έτη!

Υπέγραψε συμβόλαια με παχυλούς μισθούς, έπαιξε σε Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ, Λίβερπουλ και Μπλάκπουλ, δίπλα σε ονόματα όπως αυτά των Πολ Γκασκόιν, Κρις Γουόντλ και Γκάρι Λίνεκερ…

Έζησε στη χλιδή, την αντίστοιχη της εποχής που έπαιζε ποδόσφαιρο και ήταν αρκετά δημοφιλής…  Όλα τα παραπάνω, όμως, απλά έκρυβαν τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε και τον έκαναν να σκέφτεται μέχρι και την αυτοκτονία για να λυτρωθεί!

CYTAVISION - Live Sports

«Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί πόσες φορές σκέφτηκα την αυτοκτονία, ακόμα και στο πικ της καριέρας μου! Αισθανόμουν τόσο μόνος… Το ποτό ήταν μια διαφυγή και πολλές φορές έπινα μέχρι να ξεχάσω και να μην μπορώ να σκεφτώ όσα περνούσα… Έπειτα, ήρθαν τα ναρκωτικά… Έκανα χρήση για 15 χρόνια σχεδόν καθημερινά!

Ήταν μια τεράστια διαφυγή όλο αυτό… Πολλές φορές σε παμπ στο Λονδίνο, με… κερνούσαν ναρκωτικά. Μπορούσα να τα έχω όπου ήθελα, όποτε τα ήθελα. Δεν έχω ιδέα πως κατάφερνα να αποδίδω στο γήπεδο. Κάποτε με είχε ρωτήσει ο Σούνες στη Λίβερπουλ αν έκανα χρήση και το είχα αρνηθεί. Η κοκαΐνη, σε αντίθεση με τη μαριχουάνα, αποβάλλεται γρήγορα από τον οργανισμό και δεν εντοπίζεται εύκολα.

Όταν σταματάς το ποδόσφαιρο, τότε αρχίζεις και αντιλαμβάνεται την πραγματική ζωή, βγαίνεις από τη φούσκα που ζούσες και προσπαθείς να προσαρμοστείς. Και τότε ήταν που εθίστηκα στα ναρκωτικά. Πάλευα να συνηθίσω τα νέα δεδομένα και χρειαζόμουν βοήθεια.

Κάποιες φορές, όταν το σκέφτομαι, απορώ γιατί δεν μίλησα τότε, γιατί δεν ζήτησα βοήθεια, γιατί άφησα όλα αυτά να επηρεάσουν τη ζωή μου και την καριέρα μου. Ξέρω πολλούς ποδοσφαιριστές που περνούν δύσκολα στη ζωή τους έξω από το γήπεδο και θα ήθελα να τους πω να μη ντρέπονται να μιλήσουν και να μη φοβούνται. Ο άνθρωπος που με παρενοχλούσε σεξουαλικά, είχε κάνει τη μητέρα μου να πιστεύει ότι έλεγα ψέματα.

Το γήπεδο και η μπάλα ήταν μια διαφυγή και από τον προπονητή που με παρενοχλούσε, αλλά και από το ποτό και το αλκοόλ. Την πρώτη φορά που με είχε προσεγγίσει, είχα γίνει επιθετικός μαζί του. Κάποια στιγμή σταμάτησε όμως έπειτα από λίγους μήνες το προσπάθησε ξανά. Σε τέτοια μικρή ηλικία, αισθανόμουν πλέον παράλυτος έπειτα από αυτό.

Οι γονείς μου πίστεψαν ότι με χτυπούσε και δεν τους το είχα πει. Το έκανα πολλά χρόνια αργότερα. Δεν ήθελα να τους κάνω να αισθανθούν υπεύθυνοι για τα όσα άσχημα έκανα, για το αλκοόλ και τα ναρκωτικά» ανέφερε στη συγκλονιστική εξομολόγησή του ο Στιούαρτ.