Απόλλων: Έχει πολλούς άσους στο μανίκι

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα γνωρίζουν πολύ καλά τις θετικές προεκτάσεις που θα έχει το «διπλό» στη Λευκωσία επί του ΑΠΟΕΛ και με δεδομένο το… ευνοϊκό πρόγραμμα που θα έχει η ομάδα στη συνέχεια, μπορούν να συνεχίσουν με άλλη δυναμική.

Ο Πέδρο Εμανουέλ έχει πολλά χαρτιά υπέρ του, τα οποία μπορούν να του δώσουν και άλλη ικανοποίηση, πέραν των τεσσάρων τελευταίων συνεχόμενων επιτυχιών. Βέβαια σ’ ένα παιχνίδι, όπως αυτό στο ΓΣΠ, δεν φτάνει μόνο η δίψα και η θέληση για τη νίκη.

CYTAVISION - Live Sports

Για να μπορέσει ο Απόλλων να επιβληθεί του ΑΠΟΕΛ, χρειάζονται όλα τα θετικά που έδειξε μέχρι τώρα να σμιλευτούν και να αξιοποιηθούν. Η τακτική, η δύναμη, η σπιρτάδα των επιθετικών και η αξιοποίηση των ευκαιριών είναι ιδιαιτέρως σημαντικά στοιχεία.

Ο Απόλλων απέδειξε πως διαθέτει τις μονάδες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όμως η τεχνική ηγεσία σ’ ένα τόσο σημαντικό 90λεπτο, με μια ομάδα που έχει προκριθεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, ξέρει πως το δικό της σύνολο πιο πολύ πρέπει να στηριχθεί στο ομαδικό πνεύμα.

Οι ακραίοι μπακ να δώσουν λύσεις τόσο ως φύλακες της εστίας του Βάλε όσο και επιθετικά. Ο Σατσέτι στον γνωστό ρόλο του ανασταλτικού και ο Ντα Σίλβα ως επιτελικός πρέπει να κάνουν πολλή δουλειά, αλλά και οι γύρω τους να έχουν απόλυτη συγκέντρωση.

Η μεσαία γραμμή θα κρίνει πολλά, όμως ισχύει και εδώ η ρήση «τα καλά κόποις κτώνται». Θα τραβήξουν ζόρια τη Δευτέρα και θα απαιτηθεί υπομονή και σκληρή δουλειά σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Οι κυανόλευκοι έχουν πολλά ατού υπέρ τους, τα οποία καλούνται να αξιοποιήσουν για να φθάσουν στην πέμπτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα.

Δεν θα προβάλουμε τη θέση πως ο Απόλλων θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει και λόγω της κούρασης των αντιπάλων του. Τέτοιες σκέψεις μπορεί να αποδειχθούν εντελώς λανθασμένες, οπότε το μόνο που έχουν να κάνουν στον Απόλλωνα είναι να καταθέσουν τα καλά τους στοιχεία και να τα αξιοποιήσουν στο έπακρον.