Δανεικοί παίκτες στην Σαπεκοένσε και αποφυγή διαβάθμισης για να σωθεί

Η Σαπεκοένσε έχασε τα πάντα στα συντρίμμια του αεροπλάνου που έπεσε νωρίτερα μέσα στην ημέρα και άπαντες στο ποδόσφαιρο παρακολουθούν σοκαρισμένοι. Η πρώτη συγκλονιστική αντίδραση ήρθε από την Ατλέτικο Νασιονάλ, αντίπαλο της Σαπεκοένσε στους τελικούς, που ζήτησε από την CONMEBOL να δοθεί το τρόπαιο στον σύλλογο που θρηνεί.

Η δεύτερη μεγαλειώδης πρόταση της ημέρας έρχεται από την Γκρέμιο. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας η βραζιλιάνικη ομάδα μέσω του προέδρου της, και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με ανθρώπους της Σαπεκοένσε, κατέθεσε επισήμως πρόταση στην βραζιλιάνικη ομοσπονδία για να στηριχθεί η ομάδα με δανεικούς από άλλους συλλόγους. Η Γκρέμιο μετέφερε τη θέλησή της να δανείσει ποδοσφαιριστές της στην Σαπεκοένσε και πρότεινε και οι άλλες ομάδες να δώσουν μέχρι δύο παίκτες δανεικούς στην Σαπεκοένσε για να μπορέσει να ανακάμψει μετά τη σημερινή τραγωδία.

Ήδη κάποιες ομάδες έχουν τονίσει την επιθυμία τους να στηρίξουν την Σαπεκοένσε αποδεχόμενες την πρόταση της Γκρέμιο. Παλμέιρας, Κορίνθιανς, Σάο Πάολο και Σάντος δήλωσαν έτοιμες, και μάλιστα, άμεσα να δανείσουν παίκτες καλύπτοντας εκείνες τα έξοδα, συμβολαίων καθώς και ό,τι άλλο χρειαστεί.

CYTAVISION - Live Sports

gremio

Σύμφωνα με κοινό ψήφισμα των ιδιοκτητών όλων των συλλόγων που απαρτίζουν την πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος Βραζιλίας, αποφασίστηκαν ορισμένα μέτρα αλληλεγγύης προς την Σαπεκοένσε. Το πρώτο μέτρο που εγκρίθηκε, μετά από την παραπάνω πρόταση της Γκρέμιο, αφορά ελεύθερους δανεισμούς προς την Σαπεκοένσε για το 2017, ώστε να καταφέρει να συμπληρώσει ένα ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν, χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Το δεύτερο μέτρο είναι η αποφυγή του υποβιβασμού του συλλόγου στη Serie B για τα επόμενα τρία χρόνια, ακόμα κι αν τερματίζει στις τελευταίες τέσσερις θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Σε μία τέτοια περίπτωση, η Σαπεκοένσε θα παραμένει στην κατηγορία και θα υποβιβάζεται η ομάδα που καταλαμβάνει τη 16η θέση.