Εθνική Γυναικών: Τα ηνία στην Παπαδοπούλου

 

Έτοιμη για μια νέα αρχή είναι η Εθνική Γυναικών στην καλαθόσφαιρα. Η Επιτροπή Εθνικών Ομάδων της ΚΟΚ, με τον πρόεδρό της Χάρη Νικολάου, αποφάσισε την πρόσληψη της Κάλιας Παπαδοπούλου στο πόστο της προπονήτριας, η οποία είναι πολύ γνωστή στον χώρο του γυναικείου μπάσκετ με πολλές επιτυχίες, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Μετά τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, η Κάλια Παπαδοπούλου μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που η Εθνική Γυναικών επαναδραστηριοποιείται. Είμαι πολύ περήφανη που μου δίνεται η ευκαιρία να προπονήσω τις κοπέλες. Σίγουρα ο ρόλος μου θα είναι δύσκολος, όμως έχω όλη την καλή διάθεση μαζί με τις κοπέλες και τους συνεργάτες μου να δουλέψουμε σκληρά για να φέρουμε την εθνική μας ομάδα εκεί που της αξίζει».

CYTAVISION - Live Sports

Δηλώσεις παραχώρησε και ο πρόεδρος της ΚΟΚ, Λούης Δημητρίου, ο οποίος αναφέρθηκε στο νέο ξεκίνημα της Εθνικής Γυναικών: «Μετά από διαβουλεύσεις αρκετών εβδομάδων, ακόμα και μηνών, αποφασίσαμε να δραστηριοποιηθεί η Εθνική Γυναικών που ήταν αδρανής εδώ και μερικά χρόνια. Ευελπιστούμε πως θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες που θα προκύψουν μετά από τόση αποχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που όλες οι εθνικές ομάδες είναι σε εγρήγορση. Όλα τα τμήματα, ανδρικά και γυναικεία. Το πρόγραμμα της Ομοσπονδίας αποδίδει, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Τα παιδιά δείχνουν αξιοζήλευτο ενδιαφέρον και ζήλο στις προπονήσεις και στα παιχνίδια. Τα μηνύματα που έρχονται είναι πολύ ενθαρρυντικά. Ελπίζω να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, να μπορέσουμε να λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει και οι καλύτερες μέρες για την καλαθόσφαιρα έρχονται».