Η ΑΕΖ οδηγείται στην ευθανασία…

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Αθλητική Ένωση Ζακακίου… Η γνωστή ΑΕΖ… Με πρόεδρο τον συμπαθέστατο κύριο Στέλιο Χρίστου, ο οποίος είναι ενεργός στα διοικητικά συλλόγου από το 1957… Η ομάδα που στην περσινή περίοδο (2015-16) τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας και εξασφάλισε την άνοδό της στην Α’ Κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της… Η ομάδα που μπήκε φουριόζα στα μεγάλα σαλόνια του ποδοσφαίρου μας νικώντας τον Εθνικό Άχνας με 3-1 με τρεις γκολάρες του Πάγκαλου… Ξεχάστε την!

Έτσι όπως το διαβάζετε. Καπούτ! Καληνύχτα… Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σύλλογος, με έτος ίδρυσης το 1956, μετρά τις τελευταίες ώρες της ιστορίας του. Θα αποσυρθεί από τα πρωταθλήματα της ΚΟΠ, ουσιαστικά θα διαλυθεί. Υπάρχει βέβαια η υποψία ότι ενδέχεται να αναγεννηθεί από την… τέφρα του με μία νέα ονομασία, αλλά αν ευσταθούν οι πληροφορίες, ΑΕΖ Ζακακίου, όπως την ξέρατε, ξεχάστε την!

CYTAVISION - Live Sports

Για να είμαστε ειλικρινείς, πέρα από τον στενό δακτύλιο του Ζακακίου, ελάχιστοι στενοχωριούνται από τις εξελίξεις. Πολύ απλά διότι τ’ όνομα της ΑΕΖ αμαυρώθηκε από την εμπλοκή της στους περίφημους φακέλους της ΟΥΕΦΑ. Για να μην ξεχνιόμαστε, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟΠ (Κωστάκης Κουτσοκούμνης), τον επίτιμο πρόεδρο της ΚΟΠ (Μάριος Λευκαρίτης) και τον γενικό διευθυντή της ΚΟΠ (Ανθούλης Μυλωνάς), όταν έρθει φάκελος από την ΟΥΕΦΑ που αποδίδει ευθύνη, σημαίνει ότι το ματς ήταν στημένο κατά 99%.

Πώς το… καμάρι του Ζακακίου έμπλεξε με την ΟΥΕΦΑ και τους φακέλους είναι -εικάζω- μία πονεμένη ιστορία την οποία μπορεί να εξηγήσει μόνο ο αιώνιος πρόεδρος Στέλιος Χρίστου και οι πραγματικοί στενοί του συνεργάτες. Χοντρά – χοντρά, τις τελευταίες δύο περιόδους η ΑΕΖ Ζακακίου εμπλέκεται σε φακέλους (κόκκινους ή σκέτους…) έντεκα φορές!

Με απλά λόγια η ΟΥΕΦΑ έστειλε έντεκα φιρμάνια ότι η ΑΕΖ συμμετείχε σε ύποπτο χειραγωγημένο ή -σύμφωνα με τους αξιωματούχους της ΚΟΠ- κατά 99% στημένο αγώνα. Όπως και να το κάνουμε, μία ενδεκάδα φάκελοι είναι πολλοί. Καταρρίπτεται ο μύθος του… στατιστικού λάθους, όπως επίσης και το ενδεχόμενο κάποιος αξιωματούχος ή τεχνοκράτης της ΟΥΕΦΑ να έχει προηγούμενα με τη συμπαθέστατη κοινότητα του Ζακακίου.

Πάμε στα πιο απλά… Στους τελευταίους δύο φακέλους αποδίδεται υπαιτιότητα στην ΑΕΖ Ζακακίου με αποτέλεσμα να υποστεί τις κυρώσεις που αποφάσισαν εκείνο το… μουντό απόγευμα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ. Η σούμα βγάζει 100 χιλιάδες ευρώ και πλην έξι βαθμοί. Το -6 δεν λέει και πολλά πράγματα. 100 χιλιάδες ευρώ, όμως, είναι μία περιουσία. Οι 50 χιλιάδες ευρώ αποκόπηκαν, αλλά μένουν άλλες 50. Επίσης, οι φάκελοι ισχύουν για τρία χρόνια. Ας πούμε ότι η ΑΕΖ αγωνιζόταν στη Β’ Κατηγορία στη νέα περίοδο. Θα έπρεπε πρώτα να πληρώσει τις 50 χιλιάδες ευρώ.

Κι αν έσπαγε ο διάολος το ποδάρι του κι ερχόταν άλλος ένας φάκελος (ο τρίτος δηλαδή από την ημέρα που εφαρμόστηκαν τα νέα μέτρα), η ποινή θα ήταν υποβιβασμός και αποκοπή όλων των χορηγιών! Αν ερχόταν και τέταρτος φάκελος, το πρόστιμο θα ήταν 100 χιλιάδων ευρώ και διαγραφή του σωματείου από το μητρώο μελών της ομοσπονδίας! Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα είχε δικαίωμα επανεγγραφής και συμμετοχής στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ για τα επόμενα 5 χρόνια.

Κι επειδή στο Ζακάκι θεωρούν ότι είναι πολύ εύκολο να έρθουν νέοι φάκελοι, αποφάσισαν να κλείσουν το μαγαζί πριν τους το κλείσει η ΚΟΠ! Με απλά λόγια θεωρούν δεδομένο ότι η ασθένεια που έχει ο σύλλογος είναι ανίατη, μη θεραπεύσιμη… Κάποιοι επιμένουν ότι δεν εξαρτάται μόνο από τους ίδιους. Γι’ αυτό και όλα δείχνουν ότι θα οδηγηθούν στην ευθανασία και θα γλυτώσουν κι ένα πενηνταχίλιαρο ευρώ…