Η καλύτερη άμυνα της Ομόνοιας είναι η επίθεση!

Πορεύεται στα ψηλή χάρη στη γραμμή κρούσης της...

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση… Αυτό ισχύει απόλυτα για την Ομόνοια. Δεν έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος αλλά την τέταρτη πίσω από ΑΕΚ, Απόλλων και ΑΠΟΕΛ, ωστόσο η παρουσία της στα ψηλά οφείλεται στη γραμμή κρούσης της.

Τα 22 γκολ σε 11 αγώνες, δυο ανά αγώνα, της επιτρέπουν να δηλώνει παρούσα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, να είναι πρωταγωνίστρια. Μάλιστα, μαζί με την ΑΕΚ είναι οι μοναδικές ομάδες που σκόραραν και στις 11 αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Το «τριφύλλι» έχει τον τρόπο να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα, έχοντας για πρώτο κανόνι του τον Ματ Ντέρμπισαϊρ, που έχει πετύχει τα 9 από τα 22 γκολ της ομάδας του, ποσοστό 41%!

CYTAVISION - Live Sports

Η Ομόνοια είναι φύσει επιθετική ομάδα, ο Κάρβερ είναι αυτής της φιλοσοφίας και προσπαθεί, με τον τρόπο που παρουσιάζει την ομάδα του, να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Αφού κατέληξε σ’ ένα σχήμα (4-4-2) και σ’ ένα βασικό κορμό, η Ομόνοια βρήκε ρυθμό και βαδίζει μια και καλή στον σωστό δρόμο. Δημιουργεί ευκαιρίες, σκοράρει και κάνει συνεχή βήματα προς τα μπρος.

Το γεγονός ότι έχει στις τάξεις της έναν επιθετικό της κλάσης του Ντέρμπισαϊρ αλλά και τον περσινό της πρώτο σκόρερ, Σέρινταν, της δίνει τη δυνατότητα να… ματώνει σε κάθε ματς τα αντίπαλα δίχτυα. Θα είναι ευχής έργον για τους πράσινους να πάρουν γκολ κι από άλλους ποδοσφαιριστές παρουσιάζοντας μεγαλύτερο πλουραλισμό. Μέχρι στιγμής επτά «τριφυλλοφόροι» είδαν δίχτυα. Εφόσον η Ομόνοια καταφέρει να φτιάξει μια και καλή την άμυνά της, αφού τα 12 γκολ παθητικό είναι πάρα πολλά, τότε έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει σε ακόμη καλύτερες μέρες.

Ακόμη, τα 22 γκολ ενεργητικό στις πρώτες 11 αγωνιστικές είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση των πρασίνων τα τελευταία χρόνια. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 2013-14 όταν είχε πετύχει 23 την αντίστοιχη περίοδο. Μάλιστα και τότε ήταν στην 4η θέση και 4 βαθμούς μακριά από την κορυφή.