Η σωστές εκτιμήσεις και η αναμονή για σκληρές μονομαχίες

Αξίζει να αναφερθεί πως τα ίδια ζευγάρια, κληρώθηκαν και στην ημιτελική φάση του κυπέλλου!

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Κεραυνός-Ένωση και ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ είναι δύο τα ζευγάρια της τελικής φάσης των πλέι-οφ του φετινού πρωταθλήματος καλαθόσφαιρας, και από αυτά θα αναδειχθεί το ζευγάρι του τελικού (24-26 Μαρτίου) με τις δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα στο «Κίτιον». Αξίζει να αναφερθεί πως τα ίδια ζευγάρια, κληρώθηκαν και στην ημιτελική φάση του κυπέλλου!

Κεραυνός-ΕΝΠ (θέσεις 1 & 4): Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που αυτές οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν στην ημιτελική φάση των πλέι-οφ. Αυτό βέβαια θα συνέβαινε με όποιον αντίπαλο και να είχε η Ένωση, από τη στιγμή που είναι η πρώτη της φορά που εισέρχεται στην 4άδα! Από εκεί και πέρα, τη στιγμή που οι ερυθροκίτρινοι -η πιο σταθερή ομάδα της κανονικής περιόδου- θα διεκδικήσουν την είσοδο στον τελικό για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, η ομάδα του Παραλιμνίου-έκπληξη του πρωταθλήματος, θα διεκδικήσει το μεγάλο θαύμα.

CYTAVISION - Live Sports

ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ (θέσεις 2 & 3): Μετά από μία τετραετία, κατά την οποία πρασινοκίτρινοι και γαλαζοκίτρινοι συνέθεταν το ζευγάρι στην τελική φάση των πλέι-οφ, αυτή τη φορά θα αναμετρηθούν στα ημιτελικά, και επομένως ο τελικός θα έχει άλλη απόχρωση. Το σίγουρο είναι ότι ο ένας εκ των δύο, θα δώσει παρών για 5η σερί σεζόν. Ποιος θα είναι αυτός; Η ΑΕΚ αρχίζει με πλεονέκτημα έδρας, τη στιγμή που έχει και πληρέστερη ομάδα. Το αντιστάθμισμα, όμως, από πλευράς ΑΠΟΕΛ, είναι απλό. Είναι ο ΑΠΟΕΛ και αυτό τα λέει όλα. Επομένως, ας ετοιμάζονται για σκληρές μονομαχίες οι δυο ομάδες.

Είναι φαβορί οι δυο έχοντες το πλεονέκτημα της έδρας; Κάποιοι ίσως να απαντήσουν καταφατικά και αυτό, λόγω της σταθερότητας που έδειξαν οι ερυθροκίτρινοι σε όλη τη διάρκεια της κανονικής περιόδου και λόγω της πληρότητας που παρουσιάζει η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.

Το ζητούμενο, όμως, για την πρόκριση στον τελικό, είναι τρία ροζ φύλλα αγώνος. Αυτό, δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα για να γίνει. Ούτε για τα φαβορί, ούτε για τα αουτσάιντερ. Προσοχή όμως… Εμείς δεν δίνουμε τον τίτλο του φαβορί, ούτε στον Κεραυνό, ούτε και στην ΑΕΚ. Η Ένωση έχει ενθουσιασμό και ο ΑΠΟΕΛ έχει το όνομα. Περιμένουμε λοιπόν δυο συναρπαστικές μονομαχίες και ενδεχομένως δυο μακριές διαδικασίες…