Η συμβολή του 4-4-2 στο σερί του Απόλλωνα

Το ερώτημα είναι αν ο προπονητής θα ακολουθήσει την ίδια συνταγή και στα δύσκολα…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Έπρεπε να χαθούν πολλοί βαθμοί, να προκύψουν γκρίνιες και ανατροπές για να αλλάξει και τρόπο παιχνιδιού ο Απόλλων. Μετά την ήττα από τον Ερμή, ο Πέδρο Εμανουέλ προχώρησε σε αλλαγή του επιθετικού στυλ της ομάδας του. Από το 4-1-4-1, ο Πορτογάλος επέλεξε το 4-4-2 και ήρθαν οι κολλητές νίκες. Οι αλλαγές πέτυχαν, παρότι στα δύο από τα τέσσερα παιχνίδια των κυανόλευκων, με Δόξα και Εθνικό, τους βγήκε η ψυχή μέχρι να φθάσουν στο τρίποντο.

Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί πως οι κυανόλευκοι παρατάχθηκαν με δύο επιθετικούς, τους Μαγκλίτσα και Γκιέ Γκιέ, και στους τέσσερις σερί νικηφόρους αγώνες τους, με αντιπάλους που δεν είναι από τις ομάδες της πρώτης εξάδας. Δεν δοκιμάστηκε δηλαδή το 4-4-2 σε ντέρμπι. Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι κατά πόσο ο προπονητής του Απόλλωνα θα ακολουθήσει την ίδια συνταγή και με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ.

CYTAVISION - Live Sports

Η συνταγή πάντως έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Πέδρο Εμανουέλ. Τόλμησε και πέτυχε. Ξέροντας από πρώτο χέρι τις δυνατότητες των επιθετικών του, άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του. Αν η συνταγή, το συγκεκριμένο επιθετικό στυλ, αποδειχθεί πετυχημένη και τη Δευτέρα, απέναντι σε ένα σαφώς πιο δύσκολο αντίπαλο, τότε ο Πορτογάλος θα κλειδώσει για τα καλά το 4-4-2.

Φαίνεται πως αυτό του ταιριάζει καλύτερα, όμως ειδικά σε ένα ντέρμπι, όλα εξαρτώνται από τη διάθεση των ποδοσφαιριστών. Η τακτική είναι ένα σημαντικό στοιχείο, το πάθος και η διάθεση είναι άλλα δύο, που πάνε όμως μαζί. Και σε τελική ανάλυση είναι οι ποδοσφαιριστές που καλούνται να δικαιώσουν την τακτική του προπονητή τους.