«Η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνική υγεία»

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου, διοργανώνει την 28η Ετήσια Σύνοδό της, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο.

Το κύριο θέμα της φετινής Συνόδου της ΕΟΑΚ θα είναι «Η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνική υγεία» και οι εργασίες της θα αρχίσουν στις 09:00. Της τελετής έναρξης θα προηγηθούν τα εγκαίνια αίθουσας «Στέλιος Κυριακίδης» στο Ολυμπιακό Μέγαρο, προς τιμήν του κορυφαίου Κύπριου αθλητή και θα παραβρεθεί ο γιος του Δημήτρης Κυριακίδης.

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της Συνόδου, ο πρόεδρος της ΕΟΑΚ Ντίνος Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στο υψηλότατο επίπεδο του συνόλου των ομιλητών που όπως εκτίμησε ίσως να μην έχει υπάρξει ανάλογο προηγούμενο για ένα τόσο εξειδικευμένο θέμα, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Όταν λέμε κοινωνική υγεία, εννοούμε την αποφυγή από διάφορες κακές έξεις όπως ναρκωτικά, βία, μοχθηρία, κακία και εξάρτηση. Παράλληλα εννοούμε τη Δημοκρατία, την Αξιοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Ανεκτικότητα στη διαφορετικότητα κ.λ.π. Αν κατανοήσουμε ότι ο αθλητισμός μπορεί και πρέπει να γίνει μέρος της επίλυσης των κοινωνικών προβλημάτων, τότε θα μπορούμε να προσδοκούμε σε καλύτερο μέλλον»

CYTAVISION - Live Sports

Στη σύνοδο θα απευθύνουν χαιρετισμό η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ανώτερη ιατρική λειτουργός Ειρήνη Χατζηχαραλάμπους, εκ μέρους του προέδρου του ΚΟΑ ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Λεοντής και η κήρυξη της έναρξης των εργασιών θα γίνει από την γενική διευθύντρια του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Αίγλη Παντελάκη.

Κύριος ομιλητής στη Σύνοδο θα είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Δρ. Κωνσταντίνος Ψιμόπουλος, που θα αναπτύξει το θέμα «Η φυσική δραστηριότητα ως μέσο πρόληψης ασθενειών και προαγωγής υγείας και ευεξίας στην κοινωνία: Η περίπτωση των ΗΠΑ”. Ο Δρ Ψιμόπουλος είναι διδάσκων και επιστημονικός συνεργάτης, Πανεπιστήμιο Harvard και MIT.

Θα ακολουθήσει η ομιλία του καθηγητή κοινωνιολογίας του αθλητισμού στο University of Seattle, City Unity College στην Αθήνα, Δρ Διαμαντή Μαστρογιαννάκη με θέμα: «Η συμβολή του Ολυμπισμού και του αθλητισμού στις υπό διαμόρφωση νεοφιλελεύθερες δυτικές κοινωνίες». Οι ομιλίες θα ολοκληρωθούν με αυτήν του Καθηγητή Γαστρεντερολογίας Διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Δρ Ιωάννη Μουζά με την ομιλία «Αθλητισμός, νέοι και αλκοόλ».

Των ομιλιών θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή των ομιλητών και του Δρ Μοριακής Βιολογίας Δημήτρη Ιακωβίδη, κάτοχο διδακτορικού τίτλου στις Βιοϊατρικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, η Μαρία Παπαδοπούλου θα καταθέσει τις εντυπώσεις από τη συμμετοχή της στην 56η Σύνοδο της ΔΟΑ για νέους συμμετέχοντες. Η συμμετοχή στις εργασίες της Συνόδου είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

eoak_dimosiografiki_2