Καραπατάκης: «Σε ενάμιση μόλις χρόνο έγινε το ΑΕΚ Αρένα»

Σε μία λαμπρή τελετή πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής (27/11) τα Επίσημα Εγκαίνια του ΑΕΚ Αρένα από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού, εκκλησιαστικού και αθλητικού κόσμου και αθλητών και αθλητριών όλων των τμημάτων της ομάδας, ενώ προηγήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός.

Ακολούθησαν οι ομιλίες, με τον πρόεδρο της ομάδας, Άντρο Καραπατάκη να τονίζει ότι το όνειρο έγινε πραγματικότητα , μετά την μεγάλη συνεισφορά όλων και ιδιαίτερα του κόσμου, η ανταπόκριση του οποίου ήταν συγκινητική και ζήτησε άλεσε την στήριξη της πολιτείας για την δεύτερη φάση του γηπέδου.

CYTAVISION - Live Sports

Αναλυτικά η ομιλία του Άντρου Καραπατάκη:

«Είναι με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που σας καλωσορίζω σήμερα και επισήμως στο σπίτι μας, στο ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ. Το όνειρο που είχαμε εδώ και δεκαετίες, έγινε πραγματικότητα χάρις στη συλλογική προσπάθεια και συνεισφορά όλων μας. Η αγαπημένη μας ομάδα αγωνίζεται πλέον στη δική της ποδοσφαιρική έδρα και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν την ορθότητα της απόφασης μας.

Σε μια περίοδο δύσκολη για την Κύπρο μας, μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, τολμήσαμε να επενδύσουμε στο μέλλον, να δώσουμε απασχόληση και προοπτική στην οικονομία, αναβαθμίζοντας το Αθλητικό Κέντρο ΖΗΝΩΝ και δίδοντας περισσότερες προοπτικές στον Αθλητισμό μας για την Πόλη και Επαρχία Λάρνακας.

Η υλοποίηση της Α Φάσης του έργου, την οποία σήμερα εγκαινιάζουμε, έγινε γιατί πιστέψαμε στο όνειρο, πιστέψαμε πρώτα στις δικές μας δυνάμεις και δυνατότητες και προχωρήσαμε. Σε ενάμιση μόλις χρόνο, καταφέραμε να σχεδιάσουμε το Έργο, να εξασφαλίσουμε τις  σχετικές άδειες, να προκηρύξουμε προσφορές, να ολοκληρώσουμε τις εργασίες και να δώσουμε σε χρήση στην ομάδα μας το «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ».

Θα ήθελα εδώ να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά τον Γυμναστικό Σύλλογο ΖΗΝΩΝ ο οποίος μας παρεχώρησε την Γη μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης, τους  Μελετητές του έργου που δούλεψαν με ελάχιστη αμοιβή, τους Παράγοντες που συνεισφεραν οικονομικά, και τον ΚΟΑ για την επιμέρους επιχορήγηση. Το πιο μεγάλο ευχαριστώ απευθύνεται στον απλό κόσμο, φίλο της ΑΕΚ, τον απλό «Σκαλιώτη» που συνείσφερε από το υστέρημα του ένα και πλέον εκατομμύριο Ευρώ. Η ανταπόκριση ήταν πρωτοφανής και συγκινητική. Αυτό αποδεικνύει τις δυνατότητες που κρύβουν οι Πολίτες της Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας.

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

Όπως έχετε διαπιστώσει η Α’ Φάση των εργασιών για να μπορεί να λειτουργήσει το ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία και το γήπεδο έχει δοθεί για χρήση. Πάραυτα, έχουμε ήδη δώσει οδηγίες στους Μελετητές μας για επικαιροποίηση των σχεδίων και ετοιμασία εγγράφων προσφορών για την επομένη φάση. Αύτη, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει τη στέγαση κερκίδων, την δημιουργία αποδυτήριων και χώρων φιλοξενίας και γενικά ότι απαιτείτε για να γίνει το ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ κατηγορίας UEFA 4. Αναμένουμε εξοχότατε κ. Πρόεδρε και την συνεισφορά της Πολιτείας όπως άλλωστε με διαβεβαιώσατε επανειλημμένως, ότι είστε και θα συνεχίσατε να είστε διπλά μας.

Κυρίες, Κύριοι,

Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αποδοχή της πρόσκλησης μας για την τέλεση των εγκαινίων, τον Πανοσιολογιότατο για τον Αγιασμό και τις ευχές του και όλους εσάς για την συμπαράσταση και την εδώ παρουσία σας.

Σας ευχαριστώ».