Κεραυνός: Η «ένεση» ηθικού και οι… απαγορεύσεις του Λειβαδιώτη!

Για την ομάδα του Χριστόφορου Λειβαδιώτη, η νίκη αυτή δεν ήταν απαραίτητη μόνο για βαθμολογικούς λόγους, αλλά κυρίως για ψυχολογικούς...

TOY ΜΑΡΙΟY ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Την τρίτη τους νίκη σε τέσσερα παιχνίδια για την κανονική περίοδο του φετινού πρωταθλήματος, πανηγύρισαν αργά το απόγευμα της Κυριακής στον Κεραυνό. Ήταν το πρώτο φετινό ντέρμπι της καλαθόσφαιρας ανάμεσα στους ερυθροκίτρινους και στον ΑΠΟΕΛ, που έγινε στο «Κώστας Παπαέλληνας» και που τελείωσε με νίκη του Κεραυνού (72-65).

Για την ομάδα του Χριστόφορου Λειβαδιώτη, η νίκη αυτή δεν ήταν απαραίτητη μόνο για βαθμολογικούς λόγους, αλλά κυρίως για ψυχολογικούς. Ακριβώς ό,τι ίσχυε δηλαδή και μετά την εκτός έδρας νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στην ΕΘΑ.

CYTAVISION - Live Sports

Τότε στον Κεραυνό απέτρεψαν τον ορισμό του να χάνουν παιχνίδια που να κρίνονται στα σημεία (επειδή προέρχονταν από την εντός έδρας ήττα-σοκ από την Ένωση σε ένα οριακό παιχνίδι, όπως ήταν και αυτό και με την ΕΘΑ), ενώ τώρα κέρδισαν ένα παιχνίδι ντέρμπι-«μαρς», όπως ήταν και εκείνο στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ.

Με άλλα λόγια, στον Κεραυνό «εμβολιάστηκαν» με ηθικό ενόψει της δυσκολότατης συνέχειας, τη στιγμή πάντως που ακόμη «κλαίνε» την εντός έδρας ήττα από την εκπληκτική ομάδα της Ένωσης. Αυτό είναι το ένα που κρατά στα θετικά ο Λειβαδιώτης, ενώ το άλλο είναι η αντοχή στην πίεση που πήγε να βάλει ο ΑΠΟΕΛ στην 4η περίοδο. Ναι μεν, η μεγάλη διαφορά του +23 έπεσε στο +7, όταν άρχιζε το τελευταίο μέρος του ντέρμπι, αλλά η ουσία είναι ότι η ομάδα του Στροβόλου έδειξε αντοχές εκεί που οι αντίπαλοι έβαζαν αγωνιστική και ψυχολογική πίεση.

Πλέον, η προσοχή στρέφεται στο επόμενο ντέρμπι, αυτό που θα γίνει στη Λεμεσό με αντίπαλο τον Απόλλωνα, την Κυριακή (27/11, 17:00). Είναι η πρώτη έξοδος από τη Λευκωσία για τον Κεραυνό, στον οποίο η εκτός έδρας συντριβή των γαλάζιων από την ΑΕΚ κατά την προηγούμενη αγωνιστική, απαγορεύεται δια σπάθης να παραπλανηθεί από τον προπονητή, Χριστόφορο Λειβαδιώτη. Ο Απόλλωνας είναι πάντα… Απόλλωνας, που μεταμορφώνεται προς το καλύτερο όταν είναι οικοδεσπότης και έτσι, στον Κεραυνό προετοιμάζονται ανάλογα!