Ο «πρωταθλητής» Τζον Κάρβερ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Η 5η θέση και οι δύο μόλις νίκες σε παιχνίδια ντέρμπι (ΑΕΚ και Ανόρθωση) δεν είναι ακριβώς ο πιο κολακευτικός απολογισμός για τη φετινή Ομόνοια των Τζον Κάρβερ και Νίκου Νταμπίζα. Ο κάθε ένας έχει τη δική του άποψη για το συγκεκριμένο δίδυμο και κυρίως για τον Άγγλο τεχνικό, ο οποίος «επιβίωσε» μετά την γκρίνια και τη μουρμούρα των πρώτων μηνών και η λογική λέει πως η νέα σεζόν θα τον βρει στον πράσινο πάγκο.

Και φυσικά πολλά λέχθηκαν για την τακτική εμμονή του σε ένα σύστημα, καθώς και κάποιες αγωνιστικές επιλογές του, όμως, όσα είναι τα «κακά» του, αλλά τόσα (ίσως και παραπάνω) είναι τα καλά του. Όπως για παράδειγμα οι ευκαιρίες που έδωσε, όσο κανείς άλλος (!), στα παιδιά της ακαδημίας του «τριφυλλιού».

CYTAVISION - Live Sports

Με αυτόν πήρε το βάπτισμα του πυρός ο Κατελάρης, με αυτόν ο Φιλιώτης μετατράπηκε από το -«εν καλός ο μιτσής» status- σε βασικό μέλος της ενδεκάδας, με αυτόν ο Ανδρέας Χριστοδούλου πήρε λεπτά συμμετοχής και ας είχε στη διάθεση του έναν σαφώς πιο έμπειρο τερματοφύλακα και φυσικά ο άγνωστος σε όλους Τουρέ έγινε απαραίτητο μέλος της ενδεκάδας. Σε αυτό τον τομέα είναι σίγουρα «πρωταθλητής» σε σχέση με τους προκατόχους του. Ο Κάρβερ έδωσε άλλη μία ευκαιρία στον φευγάτο Νασιμέντο, αυτός ήταν ένας από τους λόγους που Ντάρμπισαϊρ και Άρνασον πήραν την απόφαση να έρθουν στην Κύπρο και στην Ομόνοια.

Αμφότεροι μίλησαν για το γεγονός αυτό, ενώ ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τη βοήθεια που του προσφέρει καθημερινά και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Και μπορεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα της αμυντικής γραμμής ακόμη να μην βρήκε, όμως η «δική του» Ομόνοια πετάει φωτιές στην επίθεση με την τετράδα Κλέιτον-Σέρινταν-Χριστοφή-Ντάρμπισαϊρ να είναι αρκούντως αποτελεσματική.

Συνεπώς, στο τέλος θα γίνει ο απολογισμός της δουλειάς του, γιατί μπορεί στο ποδόσφαιρο το γήπεδο να είναι καθρέφτης και τα αποτελέσματα  το νούμερο ένα κριτήριο, όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως ο Άγγλος είναι δίκαιος και σωστός με όλους. Πιο κάτω η τοποθέτηση του Νίκου Νταμπίζα στην πρόσφατη μεγάλη συνέντευξη του στο «Goal».

Ο Κάρβερ αμφισβητήθηκε σε κάποιες περιπτώσεις. Ακόμη και σήμερα πιστεύεις ότι το καλοκαίρι έγινε η καλύτερη δυνατή επιλογή; «Για να κρίνεις κάποιον θα πρέπει να κάνεις μια αποτίμηση μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για μένα η αποτίμηση γίνεται στο τέλος της σεζόν. Μετά από 4-5 παιχνίδια ο προπονητής κρίθηκε αποτυχημένος για κάποιους. Για μένα αυτό δεν είναι αξιολόγηση. Ο κάθε προπονητής, όπως και ο κάθε ποδοσφαιριστής και ο κάθε άνθρωπος που έχει έναν υπεύθυνο ρόλο, κρίνεται σ’ ένα χρονικό ορίζοντα. Ο προπονητής, λοιπόν, όταν θα γίνει αξιολόγηση της σεζόν θα κριθεί με βάση τι είχε στη διάθεσή του και τι πέτυχε. Πρέπει να είσαι σταθερός και ταυτόχρονα ευέλικτος αλλά δεν μπορείς να παρεκκλίνεις από τις βασικές σου αρχές, υπό το βάρος 2-3 άσχημων αποτελεσμάτων».