Ομόνοια: Κάστρο δεν το λες, αλλά…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Κάστρο δεν μπορείς να το πεις στη φετινή σεζόν, ωστόσο στο ΓΣΠ τα πράγματα είναι αλλιώς για την Ομόνοια, σε σχέση με την εικόνα που βγάζει στα εκτός έδρας παιχνίδια και ιδιαίτερα στα ντέρμπι. Ο απολογισμός στα ματς που έδωσε στην έδρα της με αντίπαλο της πρώτης εξάδας είναι 3 νίκες και 3 ήττες.

Σ’ αυτά περιλαμβάνεται και το δεύτερο ματς με τον ΑΠΟΕΛ, που ήταν τυπικά φιλοξενούμενη. Επικράτησε της Ανόρθωσης (2-0), της ΑΕΚ (2-1) και της ΑΕΛ (4-1), ενώ ηττήθηκε από τον ΑΠΟΕΛ (1-4, 1-2) και από τον Απόλλωνα (1-2). Οι πράσινοι θα επιδιώξουν στα ματς των πλέι οφ να αξιοποιήσουν τον παράγοντα έδρα, παρόλο που τα προσεχή δυο ματς με Ανόρθωση και Απόλλωνα θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη.

CYTAVISION - Live Sports

Βεβαίως, δεν αρκούν οι βαθμοί στο ΓΣΠ και θα πρέπει να ψάξει και εκτός έδρας επιτυχίες για να ελπίζει. Μακριά από την έδρα της, η Ομόνοια σε πέντε ματς με αντίπαλο ομάδα της εξάδας δεν γεύθηκε τη χαρά της νίκης. Έχει απολογισμό δυο ισοπαλίες (Ανόρθωση 2-2, ΑΕΚ 1-1) και τρεις ήττες (Απόλλων 1-2, ΑΕΛ 0-1, ΑΕΚ 2-4).

Το «τριφύλλι», όσον αφορά σ’ όλα τα ματς που έδωσε στο στάδιο της πρωτεύουσας, έχει καλό απολογισμό. Πέρα από τις τρεις ήττες που δέχθηκε σε ντέρμπι, στα υπόλοιπα 11 ματς πέτυχε 10 νίκες και 1 ματς έληξε ισόπαλο. Συγκέντρωσε δηλαδή 31 βαθμούς από τους 51 συνολικά στο πρωτάθλημα, 11 περισσότερους απ’ ό,τι εκτός έδρας, και έδωσε μάλιστα κι έναν αγώνα παραπάνω, τον πρόσφατο με την ΑΕΚ για τα πλέι οφ. Για να ελπίζουν οι πράσινοι σε έξοδο στην Ευρώπη, η επιτυχία σε κάθε ματς στο ΓΣΠ θα πρέπει να αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στόχο. Αν αυτό υλοποιηθεί, σε συνδυασμό με βελτίωση στα εκτός έδρας ματς και μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών, τότε οι πιθανότητες θα είναι με το μέρος τους.

ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΟ ΓΣΠ

Ανόρθωση 2-0

ΑΕΚ 2-1

ΑΠΟΕΛ 1-4

Απόλλων 1-2

ΑΕΛ  4-1

ΑΠΟΕΛ 1-2