Ομόνοια: Στην τελική ευθεία με φαβορί τον Πάμπο

Τις προσεχείς ημέρες οι επαφές με τους υποψήφιους προπονητές...

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το κεφάλαιο «νέος προπονητής» βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο για την Ομόνοια και οι εξελίξεις έπονται αφού όπως είπε πρόσφατα ο πρόεδρος, «στόχος είναι όπως υπάρξει συμφωνία με τον νέο τεχνικό μέχρι και τη διακοπή του πρωταθλήματος, αν όχι νωρίτερα».

Ο Αντώνης Τζιωνής, που εξουσιοδοτήθηκε από τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να χειριστεί το θέμα της αξιολόγησης υποψήφιων προπονητών, φέρεται να είναι στο τελικό στάδιο του καταρτισμού μικρής λίστας. Τότε, θα τεθεί ενώπιον των μελών του Δ.Σ., το οποίο θα ανάψει το πράσινο φως για τις επαφές, θέτοντας σε σειρά προτεραιότητας τους υποψήφιους.

CYTAVISION - Live Sports

Οι διοικούντες την Ομόνοια θα ζυγίσουν τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε περίπτωσης και αναλόγως θα επιχειρήσουν την καλύτερη δυνατή επιλογή. Βάσει του τι προηγήθηκε τα τελευταία χρόνια, με πολλές απολύσεις προπονητών αφού δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις του συλλόγου, δεν υπάρχουν περιθώρια ρίσκου.

Παρόλο που δεν επιβεβαιώνεται επίσημα οτιδήποτε, πληροφορίες μας κάνουν λόγο πως το όνομα του Πάμπου Χριστοδούλου βρίσκεται πάντοτε σε περίοπτη θέση. Αναμένεται να είναι ο πρώτος που η Ομόνοια θα του χτυπήσει την πόρτα, αφού την πρόσληψή του φέρεται να ευνοούν τα πλείστα μέλη του Δ.Σ. Η δουλειά του Κύπριου τεχνικού στις ομάδες που εργάστηκε αξιολογείται ως πολύ καλή, ενώ στα θετικά για τον 49χρονο προπονητή συγκαταλέγεται το γεγονός ότι είναι γνώστης της κυπριακής πραγματικότητας και δη της Ομόνοιας, αλλά και σε θέση να «χτίσει» ομάδα με χαμηλό προϋπολογισμό.

Στα υποψήφια ονόματα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι κι αυτό του Μάριους Σουμούντικα, γνωστού από το πέρασμά του ως ποδοσφαιριστής στην Ομόνοια, που από το 2015 είναι στην Άστρα Ρουμανίας με την οποία πανηγύρισε πέρσι το πρωτάθλημα. Επίσης, υπάρχουν επιλογές από τη γερμανική, την ολλανδική και όχι μόνο αγορά.

Ως γνωστόν, προ ημερών είδαν το φως της δημοσιότητας τα ονόματα των Μπέιν, Πάους και Μιούλεστιν. Αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να προκύψει και η σύναψη της συνεργασίας με τον εκλεκτό για τον πάγκο της ομάδας. Άλλωστε, το προσεχές ντέρμπι με την Ανόρθωση θα είναι το τελευταίο που θα έχει δικαίωμα παρουσίας στον πάγκο, ως πρώτος προπονητής, ο Άκης Ιωακείμ.