Ομόνοια: Τη μία έτσι, την άλλη γιουβέτσι

Τα δύο πρόσωπα, η κακή αμυντική συμπεριφορά και η ικανότητα στο σκοράρισμα...

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το γύρισε και ελπίζει. Η Ομόνοια για άλλη μια φορά στην τρέχουσα σεζόν, με το κακό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο και τις αμυντικές αδυναμίες, βρέθηκε πίσω στο σκορ και έτρεχε, με την επίθεση να δίνει τη λύση.

Δεν έμαθε από το ματς πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα, του επέτρεψε να της επιβληθεί και… θυμήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο να αντιδράσει και να ισοφαρίσει. Αδιόρθωτη μπορεί να χαρακτηριστεί η ομάδα του Τζον Κάρβερ, που ναι μεν έδειξε χαρακτήρα και ανέτρεψε τα σε βάρος της δεδομένα, όμως δεν δικαιολογείται η παρουσία της στο πρώτο ημίχρονο και ιδιαίτερα στο πρώτο ημίωρο.

CYTAVISION - Live Sports

Αυτό που ψάχνει απεγνωσμένα το «τριφύλλι» στην τρέχουσα σεζόν, ιδιαίτερα στα ντέρμπι, είναι η διάρκεια στην απόδοση. Σπατάλησε και πάλι το πρώτο ημίχρονο, δίνοντας δικαίωμα στον αντίπαλό της να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. Το γεγονός αυτό είναι κάτι που απασχολεί την τεχνική ηγεσία, αναζητεί τη λύση ιδιαίτερα τώρα που όλα τα ματς είναι ντέρμπι.

Παράλληλα, θέλει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Είναι κάτι που επισήμανε και ο Νίκος Νταμπίζας στην πρόσφατη συνέντευξή του στο «Goal». «Αυτό που θέλουμε είναι να ισορροπήσουμε, να μην χάσουμε το κομμάτι της επιθετικότητάς μας και να βελτιώσουμε την αμυντική μας λειτουργία», είπε χαρακτηριστικά.

Η επίθεση σε άλλο ένα παιχνίδι, το προχθεσινό, «έσωσε» την παρτίδα, αφού το 0-2 έγινε 2-2, ενώ με λίγη προσοχή μπορούσε να κάνει και την ολική ανατροπή. Ώς πόσο όμως, θα τρέχει η επίθεση για να καλύψει τα λάθη της άμυνας; Και πόσο μάλλον τώρα που όλα τα ματς είναι ντέρμπι και ο βαθμός δυσκολίας στο σκοράρισμα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Στο τέλος της ημέρας αυτό που μετρά για την Ομόνοια είναι ότι ισοφάρισε το σκορ και αύξησε τις πιθανότητές της ενόψει επαναληπτικού. Θέλει νίκη στο Τσίρειο. Αν ισορροπήσει και έχει μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή της, μπορεί να ελπίζει.