Συναγερμός στο Μπιλμπάο: Φόβοι για επεισόδια! (video & pics)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Δεν είναι καλά τα νέα που έρχονται από το Μπιλμπάο και τα μεταφέρουν, μέσω διάφορων ιστοσελίδων, τα ισπανικά ΜΜΕ. Δύο σχεδόν ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα ανάμεσα στην Ατλέτικ και τον ΑΠΟΕΛ, ο φόβος για πρόκληση επεισοδιών είναι πολύ μεγάλος.

Μάλιστα, η απόλυτα έγκυρη ιστοσελίδα futbol.as.com τονίζε σε κυριο άρθρο της πως η πόλη βρίσκεται σε συναγερμό λόγω των φίλων του ΑΠΟΕΛ που βρίσκονται εκεί και ήδη έχουν μαζευτεί στην κεντρική πλατεία για να πάρουν τον δρόμο προς το γήπεδο.

CYTAVISION - Live Sports

Οι Ισπανοί αναφέρουν πως  κατά τη διάρκεια της ημέρας οι Κύπριοι φίλαθλοι κυκλοφόρησαν σε κεντρικούς δρόμους, πέταξαν μπουκάλια και ανάγκασαν την τοπική Αστυνομία να επέμβει για να ηρεμησει τα πνεύματα. Ανάμεσα στους 1600 ΑΠΟΕΛίστες βρίσκονται και 200 «ultras», αναφέρει το συγκεκριμένο άρθρο.

Επίσης, ένα άλλο ένα δημοσίευμα της ιστοσελίδας bizkaia.eldesmarque.com κάνει αναφορά στην επιλογή των πορτοκαλί να περπατούν, κατά τη διάρκεια της ημέρας, στη μέση του δρόμου, να σταματούν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και μάλιστα να κρατούν στα χέρια τους πολιτικά σύμβολα της δεξιάς.

ΑΠΟΕΛ για επεισόδια: «Έγινε εσκεμμένα πάνω σε 9-10 άτομα»

Επεισόδια με τραυματισμούς και συλλήψεις στο Μπιλμπάο

Ανήσυχο το Μπιλμπάο μετά τα επεισόδια (video από τις συλλήψεις)