Θέλει σαν τρελός να παίξει ο Γκιέ Γκιέ

Ξεκαθαρίζει σήμερα αν θα προλάβει το ντέρμπι ο Ιβοριανός

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης θα ξεκαθαρίσει η συμμετοχή του Γκιέ Γκιέ στο αυριανό παιχνίδι. Οι ενδείξεις πάντως μέχρι χθες ήταν θετικές και φαινόταν ότι ο Ιβοριανός επιθετικός δύσκολα θα έχανε το ντέρμπι, αφού και ο ίδιος θέλει σαν τρελός να δώσει το παρών του. Πάντως, αν δεν είναι εντελώς έτοιμος ο Πέδρο Εμανουέλ θα τον αφήσει εκτός, αφού στη φαρέτρα του διαθέτει και τους Μάγκλιτσα, Πίεχ, οι οποίοι επίσης μπορούν να φτιάξουν ένα δυνατό δίδυμο.

Η ετοιμασία των κυπελλούχων γα το παιχνίδι στο ΓΣΠ στηρίχτηκε και στο πολύ καλό κλίμα που δημιουργήθηκε μετά τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες, και οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση. Δεν χωρεί αμφιβολία ότι οι κυανόλευκοι βρίσκονται στην καλύτερη φάση τους από τότε που άρχισε το πρωτάθλημα και αν μπορέσουν να φύγουν αύριο από το ντέρμπι με το διπλό θα έχουν κάνει ένα σημαντικό άλμα για επάνοδο στον αρχικό τους στόχο, που ήταν η κατάκτηση του τίτλου. Νιώθουν δυνατοί και ποντάρουν στην αλλαγή της ψυχολογίας, στο καλό θέαμα που προσφέρουν τελευταία και στο γεγονός ότι σκοράρουν.

CYTAVISION - Live Sports

Έχουν δουλέψει πολύ στην τακτική που θα ακολουθήσουν, αν και δεν ξεκαθάρισε αν αύριο θα δούμε το ίδιο σχήμα με 4-4-2, ή αν ο Πέδρο Εμανουέλ θα προσαρμόσει το παιχνίδι της ομάδας του στο 4-2-3-1. Τις προηγούμενες μέρες δοκίμασε και αυτό τον τρόπο παιχνιδιού και δεν είναι απίθανο να ξεκινήσει μαζί με τον Σατσέτι σαν κεντρικός μέσος και ο Χάμπος Κυριάκου.

Η προσπάθεια είναι να μη δεχθεί γκολ και από εκεί θα ξεκινά η τακτική, καθώς αν διασφαλιστούν τα μετόπισθεν ο Απόλλων έχει τις λύσεις για να φθάσει και στο γκολ. Οι κυανόλευκοι έχουν τις λύσεις στο σκοράρισμα, όμως δεν θέλουν να την πατήσουν στην άμυνα, όπου σε κάποια παιχνίδια, από έλλειψη συγκέντρωσης, έγινα λάθη που κόστισαν. Γι’ αυτό και ο Πορτογάλος θα φροντίσει να πάρει τα μέτρα του και να καλύψει ανάλογα τα νώτα του.